SON EKLENENLER

BAYRAKTUTAR: SENDİKACILIK İNSANI OKUMAYI GEREKTİRİR

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar her şeyin başının insanı okumaktan geçtiğini belirterek “Eşrefi mahluku yani insanı okumalıyız ki, kadimi, kelamı, kavramı, kuralı, hayatı, hakkı ve hukuku gözetebilelim, koruyabilelim, artırabilelim.” Dedi.
06 Aralık 2019 14:08

Diyanet-Sen Ankara 2 Nolu Şube il divan toplantısı Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Toplantıya Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Genel Sekreter Mehmet Ali Güldemir, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Abdurrahim Kılıç, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Uzun ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara 2 Nolu şubeye bağlı ilçe temsilcileri ve zorunlu organlar katıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen ve Diyanet-Sen’in sendikacılığa farklı bir vizyon ve misyon kattığına dikkati çekerek “Kurulduğumuz günden beri sendikacılığı hak mücadelesi ve insana hizmet etme aracı olarak gördük. Hakka hizmet edebilmenin ilk şartı da okumaktan geçer. Hele sendikacılık, teşkilatçılık, diğergamlık ve çok daha geniş anlamıyla ve özel anlamıyla insanlık “oku” emriyle ilişkinin, iletişimin yoğun olmasını gerektirir.

Zamanı okumalıyız ki, anlara vakitlere dokunabilelim.

Mekanı okumalıyız ki, estetiği, güzelliği anlamlandırabilelim.

Eşyayı okumalıyız ki, faydayı, yararı, zararı kavrayabilelim.

Eseri okumalıyız ki müellifi, müsebbibi, mümessili tanıyabilelim, bilebilelim.

Eşrefi mahluku yani insanı okumalıyız ki, kadimi, kelamı, kavramı, kuralı, hayatı, hakkı ve hukuku gözetebilelim, koruyabilelim, artırabilelim.” İfadelerine yer verdi.

Bizim gayemiz insana hizmet etmek diyen Bayraktutar konuşmasına şöyle devam etti: Biz insanı seviyoruz; onu sevmenin yaradanı bilmek, yaradanı sevebilmek için elzem olduğunu biliyoruz. Biz, bildiklerimizle iş yapar, yaptığımız işlerler de yeni bilmelere kapı aralarız. Sendikacılık, insan gerektirir. İnsaf gerektirir, izan gerektirir, ilim ve irfan gerektirir. Bunların yanından bizim sendikacılığımız iman ve erdem gerektirir. Her işimizi, her söyleyişimizi, her haykırışımızı, hayırda yarışımızı, şerre kapı kapatmamızı bilerek, isteyerek gerçekleştireceğiz.

Tam da bunun için, sendikacılığa eğilimli olmalıyız. Daha iyi sendikacılık için eğitimli olmalıyız. Daha güçlü sendikacılık için birikimli olmalıyız.

İnancımızla sendikacılığımız arasındaki ilişkiyi sağlam kurmak için, değerlerimizle ilişkili bilgiyle etkileşimli sendikacılık yapmalıyız.

Kuruluştan bugüne yüzlerce insan, binlerce yönetici, yüzbinlerce üye Memur-Sen ve bağlı sendikalarla temas kurdu.

Her biri, sendikacılıkta zirvenin Memur-Sen olduğuna şahitlik etme fırsatı elde etti. Hem bu payeyi kaybetmemeliyiz, hem de daha güçlü, daha doğru, daha iyi sendikacılık gayesinden vazgeçmemeliyiz.

Benim genel başkanım Ahmet Yıldız, sendikacılığı Resulullah’ın öncülük yaptığı Hılf’ ül fudula dayandırıyordu. Ben eminim ki, önümüzdeki yıllarda insanlar ve kitaplar erdemli sendikacılığın dayanağı olarak Memur-Seni işaret edecekler.

Çünkü biz, emek için hak üretmenin, adalet için nefes tüketmenin, insana emek kulvarında insanca hizmet etmenin, insan onuruna yaraşır yeni bir dünya düzeni inşa etmenin heyecanını yaşıyor, gereken çabayı da eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz..

Bunları yapan samimiyet, ehliyet ve emek mücadelesine dair birikim… Yani Memur-Sen... Yani sizsiniz.

Uzun: En İyisini Yapmanın Gayreti İçerisinde Olacağız

Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Uzun şube olarak yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi vererek “Daha gidecek çok yolumuz var. Yapabileceğimizin en iyisini yapmak için mücadelemiz devam edecek. Memur-Senli, Diyanet-Senli olmanın bilinci ile sorumluluklarımızın farkındalığı ile yolumuza devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

SENDİKA BÜLTENİ

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER