SON EKLENENLER

KARAKÖY’DE BAŞÖRTÜLÜ KIZA ÇİRKİN SALDIRI

İstanbul Karaköy'de kendi halinde yolda yürüyen başörtülü iki genç kız, bir kadının yumruklu saldırısına uğradı. Genç kızlar neye uğradığını şaşırırken, saldırgan kadın ise yumruk attıktan sonra hakaretlerine devam etti. Olay anına tanıklık eden bir esnaf, “Biz sesler üzerine dışarı çıktık. Kadın o sırada başörtülü kızlara bir saldırı gerçekleştirmişti. Çok agresif tavırlar sergiliyordu. ‘Pis Müslümanlar. Sizin burada işiniz yok’ tarzında cümleler kurdu." dedi. Çirkin saldırının görüntülerinin sosyal medyadan yayınlanması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Kasım 2019 09:06

İstanbul Karaköy'de bir kadın yolda yürüyen başörtülü iki genç kıza saldırdı. Yumruklu saldırının ardından genç kızlara hakaretler de yağdıran kadın içindeki tüm nefreti kustu. Saldırıya uğrayan genç kızlar neye uğradığını şaşırırken, saldırgan kadın hakaretlerine devam etti.

Karaköy'de başörtülü kızlara çirkin saldırı

Saldıran kadının yumruk attıktan sonra "Ben cumhuriyet kadınıyım, gericiler" diyerek bağırdığı iddia edildi.

"PİS MÜSLÜMANLAR SİZİN BURADA İŞİNİZ YOK"
Süleyman Ekingen, olayı "Biz sesler üzerine dışarı çıktık. Kadın o sırada başörtülü kızlara bir saldırı gerçekleştirmişti. Çok agresif tavırlar sergiliyordu. 'Pis Müslümanlar. Sizin burada işiniz yok' tarzında cümleler kurdu. Zaten sonrasında biz hemen bölge esnafları olarak olaya müdahale ettik. Açıkçası bu olay provokasyon da olabilir." sözleriyle özetledi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR
Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada başörtülü kızlara destek mesajları atılırken, saldırgan kadına ve ona müdahale etmeyen vatandaşlara ise tepki gösterildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Karaköy'de yolda yürüyen iki başörtülü kadına yoldan geçen bir kadın durup dururken saldırmış, olay güvenlik kameralarına an be an yansımıştı. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler sonrası tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Öğle saatlerinde meydana gelen olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcı İrfan Fidan'ın talimatıyla olayla ilgili derinlemesine soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Başsavcılık olayı gerçekleştiren şüphelinin kimliğinin tespiti için çalışmalara devam ediyor…

VE O KADIN YAKALANDI.....

Başörtülülere saldıran kadın yakalandı

Bakan Soylu, Karaköy’de başörtülü öğrencilere saldıran şahsın, İstanbul Emniyetince gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karaköy'de başörtülü öğrencilere saldıran şahsın, İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Soylu, "Karaköy'de başörtülü öğrencilere saldıran provokatör, İstanbul Emniyetimiz tarafından gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

GÖRGÜ TANIĞINDAN AÇIKLAMA

Saldırı anını gören görgü tanıkları o anları anlattı. Saldırı sonrası genç kızı dükkanına aldığını ifade eden Cihat İsmailoğlu, "Biz o esnada dükkandaydık. Bir gürültü duyduk. Bu gürültüyü duyunca dışarı çıktık. İlk etapta aile içinde sıkıntı varmış gibi algıladık ama olayı yaşadığımız zaman anladık ki, tamamen kız kardeşimiz örtülü olduğu için diğer kadın da onun kafasına vurarak baş örtüsünü açtı. Sonrasında kardeşimiz sakinleşsin diye dükkanımıza aldık. Yüzünde endişe ve korku vardı" dedi.

 

SABAH

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER