SON EKLENENLER

3600 EK GÖSTERGE 4 MESLEK GRUBUNA MI GELİYOR?

Yüz binlerce kişinin gözü kulağı orada... En az 20 bin TL artar!
03 Ekim 2019 12:26

TBMM’nin yeni yasama yılıyla birlikte, yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili beklenti arttı

İKRAMİYEDE 20 BİN TL ARTIŞ VE MAAŞLARDA KIDEME GÖRE YÜKSELME

Ek göstergelerin yükselmesiyle, düzenleme kapsamındaki memurların ikramiyelerinin en az 20 bin lira civarında artması, maaşların da kıdeme göre yükselmesi bekleniyor.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre TBMM’nin Ek gösterge düzenlemesi ile yaklaşık 280 bin polis, 1 milyon 100 bin öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi için maaş ve ikramiyelerde önemli artış öngörülüyor.

MEMURLAR EMEKLİLİK BAŞVURUSUNU BEKLETİYOR

Es gösterge beklentisi nedeniyle pek çok memurun emeklilik başvurusunu beklettiği belirtiliyor.

DÜZENLEMEDE 4 MESLEK GRUBU VAR

Düzenlemeyle şu anki hali itibarıyla öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi talep ediliyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na ekli ek gösterge cetvellerinde hizmet sınıfı, kadro unvanı ve derecesine göre belirtilen ek gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı (0,130597) ile çarpılması sonucu ek gösterge aylığı bulunuyor. Ek göstergelerin 2200’den ve 3000’den 3600’e çıkarılmasıyla birlikte meslek gruplarının emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları artacak.

DUL VE YETİM MAAŞLARIDA ETKİLENİYOR

Dul ve yetim maaşı alanlar da, 3600 ek gösterge çalışmalarını izliyor. Yasa çıktıktan sonra göstergesi yükselen memurluklardan emekli olanların yakınlarında da maaş artışı beklentisi var. Kanunda, konuyla ilgili, "5434 sayılı Kanun’a göre ödenen aylıklar ile bu madde kapsamında bağlanacak aylıklar, memur maaş katsayılarındaki artışlara göre yükseltilir..."

"Ayrıca 5434 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten sonra barem, teşkilat, kadro ve sair kanunlar ile aynı rütbe, kadro ve sair kanunlarda yapılacak değişiklikler sonucunda aylık tutarlarında meydana gelecek yükselmeler, aynı rütbe, kadro unvanı ve dereceden bağlanmış bulunan emeklilik, malullük ve vazife malullük aylıkları ile dul ve yetim aylıkları hakkında da uygulanır" ifadesi yer alıyor.

MİLLİYET

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Menderes
Kaç yıl oldu söz verileli. Artık yapın şu düzenlemeyi...
Ali
Cikmaz
ahmet
sadece dört guruba vermek adaletmi diger emekli olan emeklilere neen verilmiyor onlardan ne fark bu ulkee calışmış bu ülkeye hizmet etmiş olan tüm emeklilerinde bundan faydalanması gerek eyer aalet buysa eşit olması lazım sizlerin vicanınızın sesini inleyın tüm memurların hakkı olan hakkı yemeyin söz yüce adaletindir.
seço
bu din görevlilerinin görevi nedir ne iş yaparlarki
esven
kamu hizmetlerinde bütün yükü üzerinde taşıyan müdürlerin uygulamanın dışında tutuluyor olması biraz tuhaf olsa gerek
SON EKLENEN HABERLER