SON EKLENENLER

3600 EK GÖSTERGE ÇIKACAK MI?

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Meclise Gelecek? 1 milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. 3600 ek gösterge gelecek mi sorusuna ‘Verilen söz ne ise tutarız’ cevabını verdi. Aynı zamanda İçişleri bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında 3600 ek gösterge sorusuna "Hükümet olarak bunu gerçekleştireceğiz. Bu konuda sözümüz var." cevabını verdi.
01 Haziran 2020 09:46

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsıyor?

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi olmak üzere 1.6 milyon memur ile memur emeklilerini ilgilendiriyor. Devlet memurlarının da 1 Ekim 2008'den önce devlet memuru olanları ilgilendiriyor. Bu kişiler çalışırken aldıkları maaş, emekli oldukları zaman alacakları maaş ve ikramiyelerin belirlenmesi ek gösterge parametlerine göre değişiyor.

Maşlar Ne Kadar Artacak?

Ortalama olarak polislerde emekli maaşı 500 lira, ikramiye ise 17 bin lira; öğretmenlerde de en az emekli maaşı artışı 500 lira olacak ve ikramiyelerdeki artış 13 bin lirayı geçecek. Ek göstergesi 2200’den 3600’e çıkacak personelde ise artış 20 bin lirayı geçecek.

Memurların kıdem süreleri ve derecelerine göre artışlar değişecek. Ortalama olarak ise emekli maaşındaki artışların 500 lira, ikramiyedeki artışların da 17 bin lira civarında

ÖĞRETMENLER İÇİN

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Murat z
Lise mezunları polisler ögretmenler ve saglık calışanları ve diyanet çalışanları üniversite mezunları kadar 3600 ek göstergeyi hak ediyorlar aynı koşullarda calışıyorlar cumhurbaşkanı danışmanı acıklamalerında ayrım yapmaksızın lisemezunu üniversite mezunu kardeşlerimize birdefalıgına 3600 ekgöstergeyi verecegiz demişti askerlerde lise mezunu uzman cavuş lise mezunu assubay birdefalıgına 3600 ek göstergeden yararlanmışlardı birdefalıgına buüç meslek kurumuna 3600 verilse iyi olur çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan üniversite lise mezunları birdefa yararlanmak üzere 3600 ek göstergeden ayrım yapmaksızın yararlandıralabilir cumhurbaşkanımız isterse yapar biz lise mezunları polisler saglık calışanları egitimciler ve dingörevlileri 3600 bize verilmesini ayrım yapılmaksızın verilmesini bekliyoruz
SON EKLENEN HABERLER