SON EKLENENLER

EYT hazırlığı tamam.Cumhurbaşkanı'na sunulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve sözleşmeli personel konusunda çalışmaların tamamlandığını belirterek “EYT’de çalışmamızı Cumhurbaşkanı’mıza sunacağız. Aralık ayında kamuoyuyla paylaşacağız” dedi
28 Eylül 2022 07:25

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aralık ayında kamuoyu ile paylaşılacağını belirterek “Çalışmamız son aşamasında. ‘Tamamladık’ diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanı’mıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mızla paylaştıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz” dedi.

SÖZLEŞMELİDE MÜJDE YAKIN

Sözleşmeli personel konusuna da değinen Bilgin, “516 bin kişinin kadroya geçmesi konusu var. Onun da çalışması bitti” diye konuştu. Bilgin, çalışmanın son hâlinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulup sunulmadığına ilişkin ise “Sayın Cumhurbaşkanı’mız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu” ifadelerini kullandı. Bilgin, sözleşmeli personelde kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını dile getirdi. Taşeron işçilerle ilgili bir soru üzerine Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle ilgili zamanın henüz belli olmadığını, ancak çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Bilgin, bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve EYT konularındaki çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını belirtti.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ

TÜRKİYE GAZETESİ

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER