SON EKLENENLER

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Cumartesi ve Pazar yasak saati…

Kademeli normalleşme adımları ile hafta içi günleri saat 22:00'ye çekilen sokağa çıkma yasağında hafta sonu için de düzenlemeye gidildi. Cumartesi gu¨nü sokağa çıkma yasağı saat 22.00'de başlayacak, Pazartesi günü saat 05:00'te sona erecek. Yasak Pazar gu¨nu¨nün tamamında uygulanacak.
09 Haziran 2021 19:34

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma yasağında değişikliğe gidildiğini duyurdu. Haziran ayı içi geçerli olacak yeni düzenlemelerin detaylarının yer aldığı genelgede 12 Haziran ve 13 Haziran günlerini de kapsayan kararlara yer verildi. Genelgeye göre 12 Haziran Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

HAFTA SONU YASAK VAR MI?

Kademeli normalles¸me do¨neminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, C¸ars¸amba, Pers¸embe, Cuma ve Cumartesi gu¨nleri 22.00-­05.00 saatleri arasında; Pazar gu¨nleri ise Cumartesi gu¨nu¨ saat 22.00'den bas¸layıp Pazar gu¨nu¨nu¨n tamamını kapsayacak ve Pazartesi gu¨nu¨ saat 05.00'de tamamlanacak s¸ekilde sokagˆa c¸ıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokagˆa c¸ıkma kısıtlaması uygulanacak su¨re ve gu¨nlerde u¨retim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sagˆlık, tarım ve orman faaliyetlerinin su¨rekliligˆinin sagˆlanması amacıyla Ek'te belirtilen yerler ve kis¸iler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

Sokagˆa c¸ıkma kısıtlamasına yo¨nelik tanınan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgemizde ac¸ıkc¸a belirtildigˆi s¸ekilde muafiyet nedeni ve buna bagˆlı olarak zaman ve gu¨zerga^h ile sınırlı olup aksi durumlar muafiyetlerin ko¨tu¨ye kullanımı olarak go¨ru¨lerek idari/adli yaptırımlara konu edilecektir.

Sokagˆa c¸ıkma kısıtlamasından muaf tutulan is¸yeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde c¸alıs¸an kis¸iler yapılan denetimlerde 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı Genelgemiz c¸erc¸evesinde e-devlet platformunda yer alan I·c¸is¸leri Bakanlıgˆı e-bas¸vuru sistemi u¨zerinden alınan “c¸alıs¸ma izni go¨rev belgesini” ibraz etmek zorundadırlar.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA TURTİSTLER MUAF

Yabancılara yo¨nelik sokagˆa c¸ıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamında gec¸ici/kısa bir su¨re ic¸in u¨lkemizde bulunan yabancıları kapsamakta olup; ikamet izinliler, gec¸ici koruma statu¨su¨ndekiler veya uluslararası koruma bas¸vuru ve statu¨ sahipleri dahil olmak u¨zere turistik faaliyetler kapsamı dıs¸ında u¨lkemizde bulunan yabancılar sokagˆa c¸ıkma kısıtlamalarına tabidirler.

Tam gu¨n sokagˆa c¸ıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar gu¨nlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemis¸c¸i ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet go¨sterebilecek, vatandas¸larımız zorunlu ihtiyac¸larının kars¸ılanması ile sınırlı olmak ve arac¸ kullanmamak s¸artıyla (engelli vatandas¸larımız haric¸) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemis¸c¸i ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

SÖZCÜ

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER