SON EKLENENLER

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde duyurdu: Gazze'de bir grup İsrail askeri esir alındı

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'deki çatışmalarda bir grup İsrail askerinin esir aldıklarını duyurdu.
26 Mayıs 2024 09:03

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliam yapan İsrail askerlerine karşı direnişini sürdüren Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde bir grup İsrail askerinin esir aldıklarını duyurdu. İsrailli askerlerin bazılarının ölmüş olabileceği belirtiliyor.

KASSAM TUGAYLARI İSRAİL ASKERLERİNİ ESİR ALDI

Hamas'ın silahlı kanadının sözcüsü Ebu Ubeyde, Filistinli grubun Gazze'deki bir operasyon sırasında İsrail askerlerini esir aldığını açıkladı.

Ubeyde, yaptığı görüntülü açıklamada, "Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, İsrail askerlerini Cibaliya Kampı'ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinden bir grubu Cibaliya'daki tünellerin birinde pusuya düşürdüklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail askerleriyle yakın mesafeli çatışma yaşandığını ayrıca gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

İsrail ordusunun, 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı kara savaşı sırasında ilk kez İsrail askerlerinden esirler alındığı belirten Ebu Ubeyde kaç İsrail askerinin öldüğünü veya yaralandığını açıklamadı.

Kassam Tugayları ayrıca, bir İsrail askerinin Filistinli savaşçılar tarafından bir Hamas tünelinde sürüklendiğini gösteren kısa bir video yayınladı.

Kassam Tugayları çağrı yaptı... İsrailli binlerce protestocu "Netanyahu istifa" sloganlarıyla sokaklara döküldü

İSRAİL İDDİALARI YALANLADI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Kassam Tugayları'nın iddiaları yalanladı. İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari İsrail, "Asker kaçırma olayı yok" dedi. İsrail ordusu ise "herhangi bir askerin kaçırılması olayının yaşanmadığını" açıkladı

Öte yandan Kassam Tugayları, Gazze'de 3 İsrailli esirin daha cesedine ulaşılmasının ardından ölen İsrailli esirlerin görüntülerini paylaşmıştı. "Ordunuz, Netanyahu'nun talimatıyla esirlerin onurunu ölüyken de diriyken de ayaklar altına aldı." başlıklı bir video yayınlayan Kassam Tugayları esirlerin ailelerine, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, ordusu ve Savaş Kabinesi, vatandaşlarınızı esaret altında böyle öldürüyor." diyerek İsraillilere çağrı yapmıştı.

TÜRKİYE GAZETESİ

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER