SON EKLENENLER

Memur tutanak tutunca başına gelmeyen kalmadı!

Antalya'daki özel koruma altındaki Patara Plajı'ndan 2 binden fazla kamyon kum çalınmasını zabıt altına almak isteyen memurun başına gelmeyen kalmadı. Olay Reza Zarrab'tan rüşvet almadığı için gündem olan Memur Teoman'ı akıllara getirdi.
07 Haziran 2021 15:50

Cumhuriyet'in haberine göre, Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, şubat ayında Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını duyurdu.

HIRSIZLIĞA ENGEL OLDU BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal'a konuşan Durmuş, “Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar. Burası Özel Çevre Koruma Alanı. Buradan bir taş parçası bile alamazsınız” dedi. Durmuş, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken AKP İlçe Başkanı tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından da görevinden alındığını belirtti. Durmuş, “Çünkü AKP İlçe Başkanı memura ‘Burada zapt tutmayın, biz bölge müdürünü aradık’ dedi.

MEMURU LOJMANDAN ÇIKARTTILAR, GÖREVDEN ALINDI

Memur da ‘Değil bölge müdürü Sayın Cumhurbaşkanımız gelse ben bu zaptı tutacağım’ dedi. Memuru önce lojmanından çıkarttılar, sonra kaymakam bu sözü Cumhurbaşkanı’na hakaret saydı ve görevden aldı. Sendikamızın itirazlarıyla memur işine döndü. Olaya göz yuman orman işletme şefi ve işletme müdürü hâlâ görevde” dedi.

'MEMUR TEOMAN' AKILLARA GELDİ

Yaşananlar Reza Zarrab'tan rüşvet almadığı için gündem olan memur Teoman'ı akıllara getirdi.

Atatürk Havalimanı (AHL) eski Kargo Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak’ın ismini Türkiye, 17 Aralık soruşturması kapsamında Rıza Sarraf’ın Rüçhan Bayar ile yaptığı konuşma sonrası duydu.

Kayıtlara göre Sarraf, kendisinden rüşvet almayan Dudak için Bayar’a, “Teoman’a neler yaptım, ne vaatler ne şeyler. Yok yok adam almıyor” şeklinde yakınmıştı. Bu konuşmalardan sonra Dudak, ‘Memur Teoman‘ olarak özellikle sosyal medyada adeta fenomen olmuştu.

"Gaziantep'e tayinim sürgün değildi"

Bu olayın ardından Teoman Coşkun Dudak’ın İstanbul’dan Gaziantep’e tayini çıktı. Dudak sürüldüğü iddialarının doğru olmadığını söyleyerek, “Mevzuat gereği 8 yılımı tamamladığım için Gaziantep’e tayin edildim. Gaziantep her arkadaşımın gönüllü isteyeceği yerdir” açıklamasını yapmıştı.

REZA ZARRAB'IN RÜŞVETİNİ KABUL ETMEDİĞİ İÇİN DEVLETİN KASASINA 57 MİLYON LİRA GİRMİŞTİ

Sarraf’ın Gana’dan Türkiye’ye getirdiği 64.5 milyon dolarlık 1.5 ton altın için sahte evrak verildiği, ‘Memur Teoman‘ın tutanağı sayesinde devletin kasasına 57 milyon lira girdiği ortaya çıkmıştı. Dudak artık Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.

CUMHURİYET

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER