SON EKLENENLER

Memurları saymadı: 'Ücretlerin nasıl arttığını herkes görecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: 'Yakında asgari ücretinde, emeklinin de, dar gelirlinin de ücretlerinin nasıl arttığını, nasıl rahatladığını herkes görecek'
06 Aralık 2021 09:31

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ekonomideki sıkıntıları 'ufak tefek' olarak niteledi ve 'yakında asgari ücretinde emeklinin de, dar gelirlinin de ücretlerinin nasıl arttığını, nasıl rahatladığını herkes görecek' ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMLARI ERİDİ

Kasım ayı itibariyle yüzde 7,47 enflasyon farkı oluşan memurlar için ise toplu sözleşme zammı sadece Ocak ayında yüzde 5. Son 3 yılın düşük toplu sözleşme zamları ise memur maaşlarını asgari ücrete doğru geri çekmeye başladı.

MEMURA YÜZDE 8,6: ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 35

Bu yıl için yüzde 30-35'lerden daha az bir artışın beklenmediği asgari ücrette 4.000 TL'nin üstü rakamlar konuşulmaya başlandı. Temmuz 2021 itibariyle ise en düşük memur maaşı 4.800 TL civarında bulunuyor. Memurların 2022 toplu sözleşme zammı ise toplamda yüzde 8,6 olacak (5+7=% 12 değil, yüzde 8,68 zam alacaklar. 6'şar aylık zamlar tüm yıl 12 ay olduğu için ikiye bölünerek toplamda yüzde 8,68 ediyor.)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin asgari ücretliler, emekliler ve dar gelirlileri ifade ederken memurları saymaması ise dikkat çekti. Fakat memurlar da artık 'dar gelirliler' grubuna girdiği için Mehmet Özhaseki'nin ifadesindeki dar gelirliler olarak memurları da kastedilip edilmediğini önümüdeki iki ayda görüleceği değerlendiriliyor.

İHA

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER