SON EKLENENLER

Özdemir'den o ifadelere sert tepki: Köhne zihniyet

Yargıtay'ın yeni binasının dua ile açılması Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı rahatsız etti. Katıldığı canlı yayında konuşan Yanardağ, "Ya böyle bir Türkiye, böyle bir dünya yok. Böyle bir Türkiye olamaz. Bu Orta Çağ ritüelidir." ifadelerini kullandı.Bu ifadelere sert tepki gösteren Çalışan-Sen ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir,''Yargıtay hizmet binasının açılışında Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı duadan rahatsız olan bazı çevreler oldu. Bu durumu farklı şekilde yorumlayan medya kuruluşları ve gazeteciler, ülkemizin dini değerleriyle alay edip, çirkince hakaretler etmeye başladılar.'' dedi.
02 Eylül 2021 21:33

Çalışan-Sen ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, şunları söyledi:

Yargıtay hizmet binasının açılışında Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı duadan rahatsız olan bazı çevreler oldu. Bu durumu farklı şekilde yorumlayan medya kuruluşları ve gazeteciler, ülkemizin dini değerleriyle alay edip, çirkince hakaretler etmeye başladılar.

Bazı kendini bilmez gazeteciler Yargıtay açılışındaki bu duayı “ Laik Cumhuriyetin ruhuna Fatiha” diye yorumlayıp, milletimizin dini hassasiyetleriyle dalga geçtiler.

Şunu bilmemeliler ki Diyanet işleri Başkanına, saldıranlara ve bu çirkin sözleri söyleyerek bazı devlet ve askeri kurumları itibarsızlaştırmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Aslında bu kişilerin yapmak istedikleri Atatürk’ü ve Laikliği kullanıp, İslam’ı itibarsızlaştırmaktır. Hâlbuki Atatürk Meclis açılışını dua ile yapmıştır. Bu kişiler bunları görmeyecek kadar kör olmuştur.

Özdemir, Milletimizin bu köhne zihniyetle mücadelesi ebediyen sürecektir.

SENDİKA BÜLTENİ

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER