SON EKLENENLER

Vali Ekinci, “Dinimizi istismar eden tacirler milletimizden asla itibar göremeyecek”

 Bingöl İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi"nde konuşan Vali Kadir Ekinci, "Dinimizi istismar eden tacirler milletimizden asla itibar göremeyeceklerdir" dedi.
22 Kasım 2022 10:18

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, “sabır ve sebatla ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’an-ı Kerim’in ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı, davranışlarınızı ve düşüncelerinizi güzelleştireceksiniz” dedi.
Program, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in konuşmaları ile devam etti.
Son olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Kadir Ekinci ise şunları söyledi:
“İlimiz genelindeki Kur’an Kurslarında yetişen 89 kardeşimiz daha bugün hafızlık kervanına katılıyor. Öncelikle kendilerini tebrik ediyor, vahyin son halkası olan Kur'an-ı Kerim'e ömür boyu hizmet etmelerini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçenleri; başta sayın müftümüz olmak üzere, öğrencilerimizin kıymetli annelerini, babalarını ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, nazil olmaya başladığı andan itibaren önce Peygamber Efendimizin, ardından sahabenin, sonrasında ise kuşaktan kuşağa hafızların gönlüne nakşedilmiş, hafızalarda saklanmış ve korunmuş olarak günümüze intikal etmiştir. Her türlü tahriften uzak ve ilk günkü haliyle günümüze ulaşması, ‘Kur’an’ı biz indirdik, onun koruyucusu da biziz’ ayetinin en büyük delilidir.
Asr-ı Saadetten günümüze hafızlık kutlu bir makam ve fazilet olarak övülmüştür. Hafızlığın en güzel örneği olan Peygamberimiz ve ashabı, Kur’an’ı sadece hıfzetmekle kalmamış, bizatihi hayatlarına da tatbik etmişlerdir. Bu sebeple hafızlık, Kur’an lafzını sadece hafızaya nakşetmekle bitmemektedir. Hafızlık, Kur’an’ın ruhunu ve manasını da kalplere işlemekten; onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hâkim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki icazetlerini alacak hafız kardeşimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve etraflarına kitabın rahmetini ve bereketini saçacaklardır. Malumunuz din görevlileri topluma yön veren, söz ve davranışları örnek alınan kişilerdir. Bu nedenle tüm görevlilerin ağızlarından çıkan sözlere ve davranışlarına azami surette dikkat etmeleri gerekmektedir. Din görevlileri; okuma, düşünme, kendini yenileme, bilgiye dayalı olarak konuşma ve en önemlisi de tavır ve davranışlarıyla insanımız için birer örnek olmalıdırlar.
Kur’an ve Sünnetin toplumda en iyi biçimde anlaşılması ve uygulanması yönündeki mesuliyetlerini yerine getirmeli; vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda onların yanında olduklarını, kurslarla, sohbetlerle ve diğer etkinliklerle hissettirmelidirler. Din görevlileri, ‘doğrudan Kur’an’dan alarak ilhamı, asrın idrakine söyletirlerse İslamı’ insanımızın başka kanallara yönelmesine gerek kalmayacaktır. Ve bu sayede, dinimizi istismar eden tacirler de milletimizden asla itibar göremeyeceklerdir. Bu vesile ile icazetlerini alacak değerli hafızlarımıza, Kur’an’a ve İslam’a hizmet yolunda muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim hafızlıklarını kabul ve makbul eylesin. İçinde hiçbir şüphe olmayan Kur’an’ın nuru ile kendi yollarını aydınlattıkları gibi milletimizin yolunu da aydınlatmalarını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor; sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.”

‘Hafızlık İcazet Merasimi’, sinevizyon gösterimi, yapılan dualar ve Vali Kadir Ekinci ve Eşi Tuba Ekincinin hafız öğrencilere hediyelerini takdim etmelerinin ardından sona erdi.
 

BİNGÖL GÜNDEM

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER