SON EKLENENLER

YUNAN MİLLETVEKİLİ: MAHKEMEYE GİDERSEK MEİS'İ KAYBEDERİZ

Yunan Milletvekili Dimitris Keridis yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklılığına değindi.
19 Eylül 2020 09:06

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklı mücadelesi devam ederken, Yunanistan'ın uluslararası hukuka uymayan hareketleri ve açıklamaları kendi milletvekilleri tarafından da eleştiriliyor.

Yunan Milletvekili Dimitris Keridis katıldığı bir sempozyumda Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"SADECE TÜRKLER DEĞİL GERİ KALAN GEZEGEN DE SÖYLÜYOR"

Keridis, "Adalar Denizi sadece Yunanistan'a ait değil. Ege sularının büyük kısmı uluslararası sulardır. Yaklaşık yüzde 40'ı ve tam olarak bu yüzden uluslararası suların Yunan denizi olmadığı gerçeğini sadece Türkler değil geri kalan gezegen de söylüyor.

Ne Ruslar ne de Amerikalılar hiçbir zaman Adalar Denizi'nin bir Yunan denizi olmasını istemedi. Herkes Adalar Denizi'nin çoğunluğunun uluslararası sular olmasını istiyor ki özgürce geçebilsinler.

 

Yunan Milletvekili: Mahkemeye gidersek Meis i kaybederiz #1

 

"ORTADA ÇOK BÜYÜK ADALETSİZLİK VAR"

Öte yandan Türkiye'nin de kıyıları var. Türklerin de bu denizde bir kıyısı ve iki adası var. Olaylara Türkiye'nin gözünden bakarsak eğer ortada çok büyük bir adaletsizlik var" diye konuştu.

Türkiye'nin nüfusunun büyük çoğunluğunun Batı bölgesinde yaşadığına dikkat çeken Keridis, "Türkiye'nin Batı bölgesinde yaklaşık 40 milyon insan var. Meis adasında ise sadece 482 kişi bulunuyor.

 

Meis'de ufak da olsa bir yerleşim yeri vardır çünkü kıta sahanlığına sahip olmak için bir adada yerleşim olması gerekir.

Yunanistan bölgede insanlar yaşıyor diyor ve Türkiye de kendi insanlarım yaşıyor diyor ama birinde 482 kişi diğerinde 40 milyon kişi var" ifadelerini kullandı.

 

Yunan Milletvekili: Mahkemeye gidersek Meis i kaybederiz #2

YUNANİSTAN'IN LEHİNE KARAR ÇIKMAZ

Uluslararası mahkemeden Yunanistan'ın lehine bir karar çıkmayacağını itiraf eden Yunan vekil "En olası karar çoğunlukla bizim lehimize bir uzlaşma kararı çıkarmaktır ancak bu 80 milyonluk Türkiye için de uygun olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

 

Yunanistan'ın Lahey Adalet Divanı'na gitmekten yana olmadığına dikkat çeken Keridis, "Yunanistan orada bir şeyleri kaybedeceğinden korkuyor" dedi.

Adalar Denizi'nin sadece Yunanistan'a ait olmadığını dile getiren Yunan vekil şunları kaydetti:

"Zaten büyük güçlerde Adalar Denizi'nin sadece Yunanistan'a ait olmasını istemiyor. Uluslararası sulara sahip olmak tam bir seyir özgürlüğüne sahip olmak ve herhangi bir sorun yaşamamak istiyorlar."

EN SON HABER

DİYANET BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER